2024. április 26., péntek
FONTOS

Bevásárlással, ügyintézéssel segítik az időseket Gyulán

Aki teheti, maradjon otthon! Erre leginkább idős embertársainkat kéri mindenki a koronavírus-járvány miatt. Természetesen ilyenkor minden tőlünk telhetőt meg kell tenni annak érdekében, hogy segítsük őket az otthon töltött időben is. A gyulai kistérségi szociális intézmény dolgozói nap mint nap készséggel állnak az ellátottak rendelkezésére, a leggyakrabban a bevásárlást és a postai ügyintézést kérik tőlük.

A Honvéd utcai lakótelepen élő Papp László a múlt héten vette először igénybe a segítséget. Ő az ebédszolgáltatást is kérte, így meleg étel is érkezik hozzá minden délben.

Jelenleg 56 gondozotthoz látogatnak ki a szociális intézmény dolgozói nap mint nap. Ilyenkor arról kérdezik őket, hogy aznapra milyen élelmiszereket vásároljanak, vagy kell-e bármilyen ügyet intézni, így történt ez Papp László esetében is.

A gyulai polgármester a térségben az elsők között döntött arról, hogy megszervezik az egyedül élő idősek ellátását.

Az önkormányzat ezzel azoknak a 65 évnél idősebb embereknek szeretne segíteni, akiknek rokonai távol élnek, esetleg szomszédaik és más ismerőseik sem tudnak segítséget nyújtani, és magukra vannak utalva ebben a helyzetben.

Aki igénybe szeretné venni a szolgáltatást az a polgármesteri hivatal egyik telefonszámán, a 66-os körzet 526 850-es telefonszámon teheti ezt meg.

Nézze meg ezt is:

Útlezárás várható szombaton Gyula belvárosában

Futóverseny miatt útlezárásokra és forgalomterelésekre kell számítani 2024. április 27-én 10 óra és 14 óra …