2024. április 26., péntek
FONTOS

Gyula Tv Híradó 2020. 03. 27.

Témák:

– Kijárási korlátozások lépnek életbe szombattól, ezek elsősorban a 65 év felettieket érintik. A kormányrendelet miatt jelentős változások lesznek a piacnál. Görgényi Ernő polgármester a Gyula Tv-nek jelentette be, hogy a piac területére vasárnap már csak fényképes, hatósági igazolvánnyal, meghatározott időrend szerint lehet belépni.

– Bevásárlással, ügyintézéssel segíti az önkormányzat a 65 évnél idősebb, egyedül élő embereket. A gyulai kistérségi szociális intézmény dolgozói már több, mint 50 idős embernek vásárolják meg a szükséges, napi élelmiszereket. Ezenkívül a legtöbben a postai ügyek intézésére kérik meg őket.

– Az Almásy-kastélyba látogatók számára is ismeretlen helyiségeket mutatunk be következő Értékőrző című műsorunkban. A “Maradj otthon!” mozgalomhoz kapcsolódó új részben az egykori éléstár pincéjét, a fatárolót, valamint az egykori borospincét ismerhetik meg.

– Folyamatosan zajlik a revízió a gyulai Kohán Képtárban. A kényszerűen zárva tartó kiállítóhelyek szakemberei eddig közel 600 alkotást dokumentáltak. A Bene-kollekció áttekintése teljes egészében lezárult, jelenleg az Erkel Ferenc Múzeum képzőművészeti gyűjteményének több mint félezer darabból álló anyagát tekintik át.

Nézze meg ezt is:

Gyula Tv Híradó 2024. 04. 19.

Témák: – Csütörtök este a Gyulai Várszínház felolvasó-színházi ősbemutatóját láthatta a közönség Ártatlanok – Levelek …