2024. május 3., péntek
FONTOS

Bejárást tartottak a kórházban

Bejáráson tekintettük meg a gyulai kórház járványügyi felkészültségét a kirendelt kórházparancsnok, a megyei kormánymegbízott és a kórház főigazgatójának társaságában – írta a Facebookon Görgényi Ernő polgármester.

“Röviden azt jelenthetem, hogy a gyulai kórház felkészültsége meggyőző és megnyugtató számomra, jó kezekben vagyunk. Az előttünk álló hetekre a kórházban dolgozó orvosoknak, szakdolgozóknak és dolgozóknak sok lelki és fizikai erőt kívánok, tudásukban, felkészültségükben minden okunk megvan teljesen megbízni.

A kirendelt kórházparancsnok feladata alapvetően a védekezéshez, gyógyításhoz szükséges egészségügyi készlet megóvása, a helyes készletgazdálkodás biztosítása, azaz mindig legyen mindenből megfelelő mennyiség. A kórházparancsnok orvosszakmai kérdésekben nem tehet javaslatot és nem hozhat döntést. Ezekben a kérdésekben továbbra is az orvosok, egészségügyi szakdolgozók, dolgozók döntenek.

Nagyon biztató, hogy dr. Becsei László főigazgató úr személyében tapasztalt kórházvezető irányítja az intézményt. Nagyon biztató az is, hogy dr. Takács Árpád kormánymegbízott úr nem csak jogász végzettségű, de eredeti hivatását tekintve tűzoltó tábornok, aki korábban a megyei katasztrófavédelem igazgatója volt, és a kolontári vörösiszap-katasztrófa elleni védekezést is parancsnokként segítette. Személyében olyan ember vezeti a megyei védelmi bizottságot, akinek bízhatunk a döntéseiben.

Kormánymegbízott úrral áttekintettük a gyulai helyzetet is. Dr. Takács Árpád elismeréssel nyilatkozott a gyulai polgárok fegyelmezett, szabálykövető magatartásáról, amely nagyban hozzájárul a járvány terjedésének lassításához.

Továbbra is vigyázzunk egymásra!

Nézze meg ezt is:

Több épület felújítását jelentette be Soltész Miklós Gyulán

15 millió forintot biztosít a Kossuth téren található Szentháromság kápolna tornyának műemléki felújításához a Miniszterelnökség …