2024. április 26., péntek
FONTOS

185-tel hajtott egy autós Békéscsaba határában

A megengedett sebesség több mint kétszeresével, 185 km/órával hajtott egy autós a 44-es számú főúton, Békéscsaba közelében. A gyorshajtás a leggyakoribb baleseti okok egyike, ezért a rendőrség kéri a közlekedőket, hogy tartsák be a korlátozásokat!

A közlekedésbiztonság javítása, a balesetek megelőzése érdekében Békés megyében a rendőrség a húsvétot megelőző napokban és az ünnepi hosszú hétvégén is végzett sebességellenőrzést. A Békéscsabai Rendőrkapitányság rendőrei 98 gyorshajtóról készítettek felvételt. Közöttük volt egy autós, aki 2020. április 9-én délelőtt a 44-es számú főúton, Békéscsaba közelében, a kétsopronyi elágazásnál a megengedett sebesség több mint kétszeresével hajtott, 90 helyett 185 km/órával ment.

A gyorshajtás a három leggyakoribb baleseti ok egyike. Nagyobb sebességhez hosszabb fékút tartozik. Ráadásul a fékúthoz még hozzáadódik az a távolság is, amit addig megtesz a jármű, amíg a vezető reagál az elé kerülő akadályra és fékez. Ha a gépjárművezetők betartják a megengedett sebességet, nagyobb az esélye annak, hogy el tudnak kerülni egy balesetet, időben meg tudnak állni, ha balesetveszélyes forgalmi helyzetbe kerülnek. A rendőrség kéri a járművezetőket, hogy ne kockáztassanak! Vigyázzanak magukra, utasaikra és közlekedő partnereikre! Semmiképpen ne hajtsanak gyorsabban a megengedettnél. Ha az útviszonyok, látási viszonyok miatt szükséges, akkor pedig inkább lassítsanak.

Nézze meg ezt is:

Régiós bowling versenyt rendeztek sérült sportolóknak

  A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Harruckern SE szervezésében rendeztek a napokban regionális …