2024. április 26., péntek
FONTOS

Gyula Tv Híradó 2020. 05. 28

Témák:

– A pünkösdi hosszú hétvégén, május 30-án újranyit a Gyulai Várfürdő! A létesítménybe egyelőre szigorú szabályok mellett, korlátozott létszámban engedhetik be a vendégeket.

– Gyula is szerepel a legnépszerűbb, pünkösdi úti célok között. A szállás.hu adatai alapján az előttünk álló, hosszú hétvége adatai biztatónak látszanak, újra élénkül a vendégforgalom.

– A gyulai vár szabadtéri részei a teljes pünkösdi hétvégén nyitva lesznek a látogatók előtt, a hosszú hétvégén pedig egy különleges programmal szeretnének kedveskedni számukra. A Kerecsényi László Íjász Egyesület tagjainak köszönhetően a szombaton és vasárnap érkezők is megnézhetik majd a pünkösdi királyválasztás mulattató versenyszámait.

– Felújították Gyulán a Jókai utcát a Béke sugárút és az Erkel tér közötti szakaszon. Az erősen elhasználódott aszfaltburkolat a napokban új köntöst kapott.

– Virágzik a bodza és már megjelentek az első fenyőrügyek. Szűcs Gergely kertész elárulta, hogyan készíthetünk ezekből házi szörpöt vagy szirupot, illetve milyen gyógyhatásuk ismert. A fenyőszirup például nagyszerű immunerősítő.

– Tiltott bódító hatású anyagot terjesztett a gyanú szerint egy férfi a Békés megyei Eleken. A rendőrök elfogták és őrizetbe vették. Vele együtt négy olyan férfit is előállítottak, akik kábítószert, illetve új pszichoaktív anyagot fogyaszthattak.

Nézze meg ezt is:

Gyula Tv Híradó 2024. 04. 19.

Témák: – Csütörtök este a Gyulai Várszínház felolvasó-színházi ősbemutatóját láthatta a közönség Ártatlanok – Levelek …