2024. április 26., péntek
FONTOS

Egy hét maradt az iskolakezdésig, megnőtt a forgalom a papírboltokban

 

Alig egy hét maradt az iskolakezdésig, jövő hét kedden már a padban kezdhetik el az új tanévet a gyerekek. Az utolsó napokban a papírboltok forgalma is megnő, hiszen sokan augusztus utolsó hetére hagyták a vásárlást. Ennek az is lehetett az oka, hogy sokáig bizonytalan volt, milyen formában kezdődhet el a 2020/21-es tanév, így sokan csak most kapták meg azt az eszközlistát, melyet osztályfőnökeik állítottak össze.

A legkisebb iskolások körében idén is népszerűek voltak a rajzfilmek és az egyéb fantasy filmek híres arcait ábrázoló termékek, így a fiúknál továbbra is népszerűnek számít a pókemberes vagy verdás tolltartó, a lányok pedig a lámás eszközöket kedvelik. Kurta László már felső tagozatos lesz az általános iskolában. Ahogy édesanyja is elmondta, leginkább olyan eszközök miatt érkeztek a papírboltba, melyeket csupán pótolni kellett az előző tanév után, a legtöbb dolog már megvan az iskolakezdéshez. A szeptember 1-én ötödik osztályt kezdő fiatalember persze nem csak azért várja a tanévet, hogy kipróbálhassa az új körzőt vagy vonalzót, a hosszú szünet után már nagyon hiányoztak a barátai.

A vásárlói szokások nem igazán változtak a tavalyi évhez képest, a legtöbben előre gondolkodnak, és az előttünk álló félévre gyűjtik be a szükséges eszközöket. – mondta a gyulai üzlet boltvezetője.

A koronavírus-járvány formailag ugyan megváltoztatott néhány dolgot az iskolakezdésben, tanszerre azonban ugyanúgy szükség van, ez nem változott. A legutóbbi tanévet ugyan online oktatással fejezik be, egyelőre azonban még nem kell erre készülni.

Nézze meg ezt is:

Régiós bowling versenyt rendeztek sérült sportolóknak

  A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Harruckern SE szervezésében rendeztek a napokban regionális …