2024. április 27., szombat
FONTOS

Sokan választották úticélul Gyulát a hosszú hétvégére

A napos, meleg időjárás mellett nem unatkozhatott az, aki a városba látogatott. A vendégek egy része már a biztonságot és a tisztaságot keresi az utazásai során. A hónapokig elhúzódó járványügyi helyzet után vágynak arra az emberek, hogy megfelelő minőségű kiszolgálásban részesüljenek. A gyulai Hotel Erkelbe a négy napos hosszú hétvége alatt a színes programok mellett többek között bohóccal, bábszínházzal, valamint Huungi bagollyal is találkozhattak a vendégek.

A színes kulturális kínálat mellett a város egyik legnagyobb vonzerejének a Gyulai Várfürdő számít, melyet minden vendég többszörösen igénybe vett a négy nap során.

Kun Miklós kiemelte, jellemzően sokkal kevesebb vendég érkezik Romániából az utóbbi időszakban. Hozzátette, a járványügyi helyzet okozta kezdeti aggodalmak után a hazai vendégek sokkal nyugodtabbak, kiegyensúlyozottabbak. Vannak olyanok is, akik szándékosan a hosszú hétvége vendégforgalmát kerülték, és hétfőn érkeztek Gyulára.

Nem csak a szállóvendégek, hanem a környező településeken élők is felkeresték a gyulai kiállítóhelyeket a hosszú hétvégén. A Gyulai Vár és az Erkel Ferenc Emlékház augusztus 20-a alkalmából ingyenesen volt látogatható, így nem véletlen, hogy ezen a napon volt a legnagyobb az összlátogatottság. A legnépszerűbbnek a Gyulai Vár bizonyult, melyet 1800-an kerestek fel – emelte ki Fábián Tamás kommunikációs vezető.

A négynapos hétvége látogatottságát tekintve a Gyulai Várnak volt a legnagyobb sikere, hiszen pénteken 578-an, szombaton 694-en, vasárnap pedig 439-en váltottak jegyet.

Fábián Tamás elárulta, ezek az adatok jóval felülmúlták az előző évek tendenciáit. Valamint az is megfigyelhető volt, hogy az emberek többsége kombinált belépőjegyet váltott, melynek köszönhetően szombaton 1100-an fordultak meg az Almásy-kastélyban és a várban.

Nézze meg ezt is:

Útlezárás várható szombaton Gyula belvárosában

Futóverseny miatt útlezárásokra és forgalomterelésekre kell számítani 2024. április 27-én 10 óra és 14 óra …