2022. november 30., szerda
FONTOS

A központi kórház dolgozóit is segíti a Békés Megyei Önkormányzat

 

A „Békés megye összefog!” akció keretében létrehozott járványügyi védekezési alapból a Békés Megyei Központi Kórházat is támogatásban részesítette a megyei önkormányzat.

Az 1,2 millió Ft-os összegből két videolaringoszkópot vásárolt az egészségügyi intézmény. A videolaringoszkóp olyan speciális légút biztosító eszköz, amely jelentősen megkönnyíti mind a rutinszerű, mind a nehéz légút biztosítást. A készülék videokamerája nagy felbontású képet mutat a pontos légúti anatómiai viszonyokról, a nyélen található monitornak köszönhetően pedig megnő a távolság a beteg légútja és a légút biztosítást végző orvos között.

Dr. Becsei László, a központi kórház főigazgatója elmondta, hogy az új eszközök alkalmazásával jelentősen csökkenthető a potenciális átfertőződés lehetősége a járványügyi helyzetben.

A koronavírus-járvány elleni küzdelem során az első vonalban az egészségügy dolgozói állnak, ezért ezekkel az eszközökkel szeretnénk növelni mindazok biztonságát, akik a megyénkben élő emberek egészségéért fáradoznak – nyilatkozta Zalai Mihály, a megyei önkormányzat elnöke.

Nézze meg ezt is:

Karácsonyi koncertre készül az Erkel kórus

A városi adventi ünnepségen rövid ízelítőt adott az Erkel Ferenc Vegyes Kar abból, ami hamarosan …