2022. november 30., szerda
FONTOS

Új épületszárnnyal bővült a Sarkadi Járási Hivatal

583 millió forint hazai forrás felhasználásával új épületszárnnyal bővült a Sarkadi Járási Hivatal épülete, az ünnepélyes átadóra csütörtök délelőtt került sor.

Az állam már korábban megvásárolta az épület melletti telket, ennek köszönhetően nyílt lehetőség a beruházás megvalósítására és a fejlesztésnek köszönhetően megszűnt a sarkadi hivatal korábbi széttagoltsága. A román határhoz közeli járási hivatal korszerűsítése a határon túli magyarokat is érinti, hiszen több, mint 20 000 Romániában élő honfitársunk intézte itt ügyeit az elmúlt években.

A beruházás során részben megújult a már meglévő székhelyépület is, itt az emeleti tárgyaló helyén új irodákat alakítottak ki, és az épületrészt folyosóval kötötték össze a jelenleg épült új szárnnyal. Ezt követően költözhetett ide a Veress Sándor utcáról a gyámhivatal, illetve a Szent István térről a foglalkoztatási osztály. Kovács József országgyűlési képviselő beszédében arra tért ki, hogy számos járási hivatal újult meg térségünkben az elmúlt években.

Az épületegyüttesben kaptak helyet az építésügyi osztály munkatársai is. Az udvaron további tizennégy parkolót alakítottak ki, megépült az utcafronti és az udvari kerítés, illetve a csapadékvíz elvezető rendszer. Az eseményen György István területi közigazgatásért felelős államtitkár is jelen volt. Kiemelte, a kormányhivatali rendszer létrehozását követően megindult a kormányablak projekt, és ma már 304 kormányablak működik az országban.

A csütörtöki átadón a beszédeket követően a nemzeti színű szalagot is átvágták a megújult Sarkadi Járási Hivatal épülete előtt.

Nézze meg ezt is:

Gyulán mutatja be új kötetét Balázs Anita

  A mai kor mindenkit érintő, nagy kérdéseit dolgozza fel elsősorban a nagycsoportos óvodás a …