2024. április 26., péntek
FONTOS

A helyi SM-betegek közösségét erősítették

Vasárnap rendezett érzékenyítő programot a Békés Megyei Sclerosis Multiplexes Emberek Közhasznú Szervezete a gyulai SM közösség részére. A koronavírus-járvány ugyan nagyban befolyásolta, de ennek ellenére is mozgalmas, sikerekben gazdag évet tudhat maga mögött az adománybolt – árulta el Nyikora Péterné. Az üzlet bevételének köszönhetően megjelentették az országszerte elérhető Multiplex Magazint.

Hozzátette, a koronavírus-járvány következtében az adománybolt sem a megszokott keretek között üzemelt. Az internetes felületen azonban folyamatosan igyekeztek kapcsolatot tartani a visszatérő vásárlókkal, betegekkel, önkéntesekkel. Így azok számára, akik egyedül élnek otthonukban, üzeneteket küldtek, és igyekeztek megnyugvást, bátorítást adni. Nyikora Péterné kiemelte, szintén nagy sikernek könyvelhető el az is, hogy megnyitották az önkéntes pontot. Hiszen a bolt is az önkénteseknek, illetve az adományoknak köszönhetően tudja fenntartani magát.

Az érzékenyítés mellett a vasárnapi esemény lehetőséget adott a helyi SM-betegeknek a közös kikapcsolódásra, szórakozásra. Egy pályázati programnak köszönhetően a közeljövőben több esélyegyenlőségi, érzékenyítő rendezvényt is tartanak majd.

Nézze meg ezt is:

Régiós bowling versenyt rendeztek sérült sportolóknak

  A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Harruckern SE szervezésében rendeztek a napokban regionális …