2021. március 2., kedd
FONTOS

A Melodika Project együttese igyekezett közelebb hozni a klasszikus zenét a gyerekekhez

Közel 320 általános iskolás diák érkezett hétfő délután a gyulai művelődési központba az ifjúsági hangverseny bérletsorozat következő előadására. A szeptemberi eseményen a Melodika Project együttese igyekezett közelebb hozni a klasszikus zenét a gyerekekhez. Koncertjükön olyan különleges hangszerek kerültek elő, mint a melodika vagy a xilofon.

A Filharmónia Magyarország ifjúsági koncertsorozata 6 éves kortól egészen 18 éves korig szólítja meg az iskolásokat azzal a céllal, hogy megismertesse velük a klasszikus zene szépségeit. A társaság évente több, mint 200 településen, 280 000 diáknak szervez megközelítőleg 1100 ifjúsági hangversenyt.

A különleges előadás interaktív elemeket is tartogatott, a zenekar többször is kérte a gyerekek segítségét egy-egy hangszer hangjának az utánzására.

Az hétfői hangversenyen a gyerekek egy lendületes, inspiráló zenei élménnyel gazdagodhattak, mely nagy sikert aratott a gyulai művelődési központban.

Nézze meg ezt is:

Az érvényesítés és a beiratkozás is lehetővé vált a könyvtárban

  A kormány által meghosszabbított korlátozó intézkedésekkel összhangban a Mogyoróssy János Városi Könyvtár és fiókkönyvtárai …