2021. március 2., kedd
FONTOS

Gondoskodjunk a biztonságos abroncsok felszereléséről!

Amikor a hajnali, reggeli hőmérséklet 7 fok alá csökken, akkor már a téli gumi abroncs száraz körülmények között is jobb tapadást biztosít, mint a nyári gumi.

Egy esős, havas, esetleg jeges út esetén már jelentős különbségek lehetnek. A nyári esetében 7 fok alatt jelentősen csökken a rugalmasság, ami nagymértékben befolyásolja a tapadást, vagyis egy kritikus forgalmi szituációban a fékút hossza nagyon megnőhet. A fékezés mellett akár egy kikerülő manővernél sem ugyanúgy reagál egy megkeményedett nyári autógumi.

A téli gumik azért biztosítanak az esős, havas körülmények között is egyenletes haladást, mert megfelelően elvezetik a csapadékot és biztonságosabb az úttartás is. Fontos, hogy minden járműre csak olyan méretű gumiabroncsot szabad felszerelni, amilyet a járműgyártó cég meghatározott.

A hidegebb idő beköszöntével egy hosszabb utazás esetén szükség lehet takaróra, melegebb ruhadarabokra, vontatókötélre, valamint fagymentesítő zárolajozóra is. Fontos, hogy az igazán hideg téli időjárás beköszönte előtt, mindenképpen gondoskodjanak a biztonságos abroncsok felszereléséről.

Nézze meg ezt is:

Kerékpárost ütött el egy autó Gyulán

Gyulán, a Wesselényi utca és a Temesvári út kereszteződésében február 28-án 10 óra 30 perc …