2024. május 3., péntek
FONTOS

A kortárs irodalom kapott főszerepet a Gyulai Művészklub estjén

A Gyulai Várszínház hétfő este adott otthont a Gyulai Művészklub irodalmi estjének. A GYMK ehhez hasonló programjait már megszokhatták a gyulaiak, hiszen többször is találkozhattak a tagokkal, írókkal például a Mogyoróssy János könyvtárban is. A teátrum kamaratermében ezúttal a kortárs irodalom kapott főszerepet.

Az irodalmi esteken általában olyan személyek jelennek meg, akikről akár az érettségin is kérdezhetik a vizsgáztatók a fiatalokat.

A járványhelyzet miatt néhány előadó nem tudott részt venni a hétfői eseményen, akik azonban vállalni tudták, ők nem először működnek együtt a Gyulai Művészklubbal.

Az iskolai oktatás során természetesen előkerül a kortárs irodalom is, ugyanakkor kevesebb idő adódik arra, hogy mélyebben foglalkozzanak vele a tanórákon. Ennek ellenére olykor több időt  is megérdemelnének a költők és alkotásaik. – tartják a Gyulai Művészklub tagjai.

Ezért is volt remek alkalom a hétfői arra, hogy a diákok jobban megismerjék a jelenkor gyulai és nem gyulai íróit.

Nézze meg ezt is:

Megállapodás az egészségfejlesztés jegyében

Nagy jelentőségű együttműködési megállapodásról beszélt csütörtök délelőtt Takács Árpád főispán csütörtök délelőtt, Békéscsabán, amikor a …