2024. április 26., péntek
FONTOS

November 3-ától megváltozik a gyulai kiállítóhelyek nyitvatartása

Az alábbi képsorokon éppen a nyitvatartási időt jelző plakát cseréjét láthatjuk. November 3-ától ugyanis megváltozik az Erkel Ferenc Kulturális Központ által működtetett kiállítóhelyek nyitvatartása. Az előző évek tapasztalatai ugyanis azt mutatják, hogy az egyre korábbi sötétedésnek köszönhetően, ezekben az időpontokban már szinte egyáltalán nem érkeznek látogatók a nagyobb kiállítóhelyekre sem.

Az első novemberi nyitvatartási naptól, vagyis november 3-a, keddtől egy órával korábban nyit majd a Gyulai Vár, az Almásy-kastély, illetve az Erkel Ferenc Emlékház. Tehát előreláthatólag a három nagyobb kiállítóhely február 28-áig 9 és 17 óra között lesz látogatható. Fábián Tamás, kommunikációs vezető kifejtette, a kisebb kiállítóhelyeken is változások lépnek életbe keddtől.

Az Almásy-kastéllyal megegyező időpontban látogatható a Kastély Kávézó is. Ahogy az ország többi vendéglátóhelyén, úgy itt is életbe léptek a szigorított maszkviselési szabályok. Fábián Tamás kiemelte, a múzeumokon belül ugyanolyan óvintézkedéseket tesznek, mint korábban, azonban a napokban több helyre is az ezek betartására figyelmeztető plakátokat, táblákat, feliratokat tesznek.

A látogatók, illetve a múzeum dolgozói egészségének, biztonságának védelme érdekében az online felületeiken is pontokba szedték a különböző intézkedéseket, illetve kéréseket.

Nézze meg ezt is:

Régiós bowling versenyt rendeztek sérült sportolóknak

  A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Harruckern SE szervezésében rendeztek a napokban regionális …