2024. április 26., péntek
FONTOS

Gyulán is több esetben érkezett bejelentés internetes csalókról

A Gyulai Rendőrkapitányságra 2020 decemberében több internetes csalásról is érkezett bejelentés, a kár esetenként több tízezer forint volt. Az egyik közelmúltbéli esetben egy nő akart játékkonzolt vásárolni, majd az egyik hirdetési oldalon talált is egyet, és felvette a hirdetővel a kapcsolatot. Megegyeztek az eladóval az árról, és átutalt neki közel 45 ezer forintot, de a csomag később nem érkezett meg. Egy másik férfi hasonló értékben vásárolt az interneten és fizette ki előre a megrendelt terméket, neki megérkezett a csomag, de a dobozban alig volt valami.

Az előbb említett esetről kiderült, hogy a hirdetésben szereplő cégnek nem az a bankszámlaszáma, mint amire a gyulai férfi átutalta a pénzt. A cég német, a számlaszám holland, így kiderült, hogy visszaéltek a cég adataival. Ez esetben azonban a bank kiszűrte az utalást, visszatartották a pénzt és értesítették az ügyfelet erről. Hasonló szerencsés eset ritkán fordul elő, ezért érdemes inkább körültekintően vásárolni, hiszen egy csalás áldozataként a legtöbbször annak van nagyobb valószínűsége, hogy az átutalt pénz nem jut vissza az illetőhöz.

A rendőrség arra kéri az interneten vásárlókat, hogy legyenek körültekintőek, mikor megrendelnek valamit. Emellett kitértek arra is, hogy egy megtörtént vásárlás után mindenképp meg kell őrizni az ahhoz tartozó dokumentumokat, hiszen annak hiányában a rendőrség is keveset tehet az ügy érdekében.

Nézze meg ezt is:

Régiós bowling versenyt rendeztek sérült sportolóknak

  A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Harruckern SE szervezésében rendeztek a napokban regionális …