2024. április 26., péntek
FONTOS

Gyula Tv Híradó 2021. 01. 29.

Témák:

– 75 százalékos készültségnél tart a Gyulai Várfürdőben zajló energetikai rekonstrukció, amely a 25-ös és az 50 méteres versenyuszodát érinti. Emellett folynak a felújítási munkák az Aquapalotában is, ahol többek között a csúszdák tartószerkezetének a festése zajlik.

– Péntekre 44 új esettel 12 228-ra emelkedett a Békés megyei koronavírus fertőzöttek tavaly március óta nyilvántartott száma.

– A bizonytalanság ellenére is próbál tervezni a Gyulai Várszínház, így idén nyáron sem marad el a Shakespeare Fesztivál és az Erdélyi Hét. A kényszerű zárva tartás idején pedig online próbálnak kapcsolatot tartani a közönséggel.

– Fél nap alatt 40 határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök Gyula és Kötegyán térségében.

– Megjelent a belvíz, z elmúlt időszak csapadékos időjárása miatt a Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság hét belvízvédelmi szakaszán lépett életbe készültség.

– Sok helyen belvíz borítja a Körös-Maros Nemzeti Park egyik legkiterjedtebb természetvédelmi területét, a Kígyósi-pusztát. Ez a víz, ami a környező területektől összefolyik a térség legmélyebb területére, jó lehetőséget ad a vándormadaraknak, hogy hosszú útjukon pihenjenek, táplálkozzanak.

Nézze meg ezt is:

Gyula Tv Híradó 2024. 04. 19.

Témák: – Csütörtök este a Gyulai Várszínház felolvasó-színházi ősbemutatóját láthatta a közönség Ártatlanok – Levelek …