2024. április 26., péntek
FONTOS

Gyulán is zajlik az oltás a kínai vakcinával

Már javában zajlik az oltás a kínai Sinopharm vakcinával, a videóban látható, hétfő délelőtti felvételek Garay Erzsébet háziorvosi rendelőjében készültek. A regisztrált idősek közül volt olyan, aki kifejezetten ezzel a vakcinával szerette volna beoltatni magát.

Zolnai Ferencné a férjével együtt érkezett az oltásra, azt mondta, semmit sem érzett, nála rendben ment minden, jó a közérzete.

Ebben a háziorvosi rendelőben csütörtökön 19, pénteken 21 embert oltottak be kínai vakcinával, a munka hétfőn folytatódott. Garay Erzsébet elmondta, páciensei eddig nem jelentettek neki semmilyen kellemetlen reakciót.

Békés megyében az országos átlaghoz képest az elmúlt napokban kisebb mértékben nőtt a regisztrált fertőzöttek száma, de az elmúlt héten a mutációk miatt a korábbiakhoz képest újra jobban terjed a kór.  Mivel a járványnak ismét egy felfelé ívelő hullámában vagyunk, a szakemberek szerint fontos, hogy az oltással minél többen jussanak hozzá a védettséghez. Ehhez első lépésként regisztrálni kell.

Nézze meg ezt is:

Testületi ülés: jó évet zártak az önkormányzati cégek

    A Dobos István utca egyirányú szakaszát szeretné a kerékpárosok számára kétirányúvá változtatni Vigné …