2024. május 8., szerda
FONTOS

Gyula Tv Híradó 2021.03.02.

Témák:

– Arany János születésének 204. évfordulóján adták át a Toldi című filmet a Gyulai Tankerületi Központnak. Kedd délelőtt sajtótájékoztató keretében Kónya István alpolgármester nyújtotta át azokat a pendrive-okat, melyeknek köszönhetően 32 iskolába jut el az elbeszélő költemény feldolgozása.

– Nem hozott kiemelkedő adatokat a keddi nap, Békés megyében 36 új fertőzöttet vettek nyilvántartásba. Békéscsabán viszont emelkedik a koronavírus szennyvízben mért koncentrációja.

– 10 millió forintból újult meg az Esze Tamás utcai civil ház. Az épület a jövőben hatékonyabban tudja szolgálni a civil közösségek mindennapi munkáját, illetve a különböző rendezvények megtartását.

– Március 1-jén nyugállományba vonult Erdész Ádám, a Magyar Nemzeti Levéltár Békés Megyei Levéltárának igazgatója. Kézjegy című műsorunkban a több, mint négy évtizedes pályafutásáról, szakmai sikereiről, elismeréseiről és jövőbeli terveiről beszélt.

– Az olvasójegyek érvényesítése mellett a beiratkozás is lehetővé vált a gyulai könyvtárban. A létesítményben készülnek az év hátralévő részére, és bíznak benne, hogy az Ünnepi Könyvhét eseményeit meg tudják tartani.

Nézze meg ezt is:

Gyula Tv Híradó 2024. 05. 03.

Témák: – A Miniszterelnökség segítségével újulhat meg a Kossuth téren található Szentháromság kápolna tornya. Soltész …