2024. április 26., péntek
FONTOS

45 ezer virág áll készen májusra

Ezeken a felvételeken az LB farm Kft kertészetében láthatóak azok az egynyári, illetve balkonnövények, melyek egy része Gyulán fog díszelegni.

A kertészetben a napokban leginkább az évelő növényekkel foglalkoznak, ez időben is azok átültetése zajlik. A város részére idén közel 45 ezer darab virág áll készen májusra, azokat majd a közüzemi kft munkatársai ültetik el a közterületeken. A gyulai kertészetből emellett további 20 ezer növény érkezik majd a Gyulai Várfürdő területére.

A városban igen sok az árnyékos terület, ezeken a helyeken, az idős fák árnyékába rengeteg egynyári növény kerül – mondta el Várkonyi Adrienn főkertész. Ebben az esetben a legtöbbször a begóniára, az édesburgonyára és egyéb díszcsalánokra esik a választás. A napos területen Gyulán a kúpvirágból is sokat találni, mely már szinte szimbólummá vált a városban.

 

Az ültetés rendszerint május első hetében kezdődik el a városban, és ha az időjárási körülmények is engedik, akkor általában három hét alatt kerülnek a virágok a helyükre városszerte.

Nézze meg ezt is:

Régiós bowling versenyt rendeztek sérült sportolóknak

  A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Harruckern SE szervezésében rendeztek a napokban regionális …