2024. április 26., péntek
FONTOS

Magyar vállalkozók támogatták a Réthy Pál kórház gyermekosztályát

Országszerte közel 500 magánvállalkozás döntött úgy, hogy egy jótékonysági alapot létrehozva közösen segít több magyarországi kórház gyermekosztályán.

A vállalkozásokat összekötő hálózat képviselője az összegyűlt 15 millió forint Békéscsabára vonatkozó részét kedd délután adta át jelképesen a Réthy Pál kórház gyermekosztálya vezetőinek. A helyszínen jelentős előrelépések, beruházások valósultak meg a közelmúltban, a békéscsabai gyermekosztály szinte teljes egészében korszerűvé vált. Ezt a fejlesztést szeretnék tovább folytatni a most befolyt összegből is, és az osztály kórtermeinek a felújítását tervezik, ahol a szülők is kényelmesebb körülmények között lehetnek majd gyermekeikkel.

Ehhez elsődlegesen azt a komfortot szükséges kialakítani, mely a gyerekekhez érkező szülők kényelmét fogja nyújtani – részletezte a terveket Nagy Katalin osztályvezető főorvos. Rövid időn belül elkezdik beszerezni az eszközöket is, mint például a speciális ágyakat, szoptatószékeket, újszülött ágyakat. A békéscsabai gyermekosztályon történt fejlesztéseknek köszönhetően – ami biztosan változott az elmúlt időszakban, az a hangulat. Ezzel az újabb lehetőséggel a kialakult pozitív légkör tovább fejlődhet.

 

A támogatást biztosító üzletlánc ebben az évben ünnepli huszonötödik születésnapját, ez volt az apropója annak az ötletnek, hogy ezúttal ne akciókkal kedveskedjenek, hanem a jelenlegi helyzetre való tekintettel máshogy tegyék emlékezetessé 2021-et.

Novák Zsolt hozzátette, Békéscsabára érkeztek először az adománnyal, ugyanakkor a napokban a többi érintett kórház számára is eljuttatják az összeget. A tervek között az is szerepel, hogy hasonló adománygyűjtést rendszeresen szerveznek a jövőben.

 

Nézze meg ezt is:

Régiós bowling versenyt rendeztek sérült sportolóknak

  A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Harruckern SE szervezésében rendeztek a napokban regionális …