2024. április 26., péntek
FONTOS

Nagyobb vakcina szállítmány érkezhet a Békés megyei oltópontokra

Negatív rekordok dőltek az elmúlt héten járványügyi szempontból, nemcsak országosan, hanem Békés megyében is kedvezőtlen adatok születtek.

Jó hír viszont, hogy az oltások a hosszú hétvégén és március 15-én sem álltak le, és közel egy héttel később, ezekben a napokban is folyamatosan érkeztek a vakcinák a háziorvosokhoz, illetve az oltópontokra. Kovács József országgyűlési képviselő elmondta, ezen a héten egy nagyobb szállítmány várható, melynek köszönhetően nem csak országszerte, de térségünkben is megugorhat a beoltottak száma.

A következő hetekben rendszerint még több vakcina érkezik, ezért különösen fontos, hogy aki kérheti az oltást, az éljen is a lehetőséggel. Lényeges felhívni a figyelmet arra, hogy a közelmúltban olyan tapasztalatok jelentkeztek, amelyek azt mutatják, hogy jelenleg a középkorúak, vagyis a negyven és hatvan év közöttiek fertőződhetnek meg a legkönnyebben.

Kovács József hozzátette, most mindenkinek arra kell törekednie, hogy minél hamarabb elérjük azt az átoltottsági szintet, melyet követően az újranyitásra is lehetőség nyílik.

Nézze meg ezt is:

A költészetet ünnepelték a Pánczélban

  Hatodik éve rendeznek költészet napi programot a Pánczél Imre intézményben. A napokban az itt …