2024. április 26., péntek
FONTOS

Kínai és AstraZeneca vakcinák érkeztek Békés megyébe

Békés megyében is tovább folytatódott a koronavírus-járvány elleni oltási kampány. Ennek keretében kedd délelőtt további 80 ampulla AstraZeneca oltóanyagot hoztak a Békés Megyei Kormányhivatal békéscsabai központjába.

Az elmúlt héten érkezett Astra Zeneca oltóanyaggal együtt ezek a vakcinák is a háziorvosokhoz kerülnek. Ebből az oltóanyag mennyiségből részint második körös oltásokat adnak be a már korábban beoltott emberek számára. Másrészt pedig első körös, újonnan oltandó személyek jelenhetnek meg a praxisokban, és kaphatják meg a koronavírus elleni oltóanyagot.

A kedd délelőtt érkezett nyolcvan ampulla AstraZeneca oltóanyag nyolcszáz ember oltására elegendő. A jelenlegi oltási héten a már korábban megérkezett oltóanyagokból százhatvan ampullát osztanak ki második körös oltásokra, százhetvenhét adagot pedig első körös oltásokra.

Az oltási program rendben, ütemezetten zajlik, Magyarország már a második az uniós átoltottsági ranglistán. A magyar lakosság átoltottsága elérte a 16,4 %-ot szemben a 9,2 %-os uniós átlaggal.
A regisztrált idősek fele már megkapta az oltást, és az eddig jelentkező, 65 év felettiek közel kétharmada is védettséghez jutott. Veszélyeztetettségük miatt továbbra is a regisztrált idősek oltása van elől a sorban. Eddig összesen több mint egymillió 600 ezer ember kapott már legalább egy adag vakcinát, több mint 400 ezren a második oltást is megkapták.

Nézze meg ezt is:

Régiós bowling versenyt rendeztek sérült sportolóknak

  A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Harruckern SE szervezésében rendeztek a napokban regionális …