2022. július 7., csütörtök
FONTOS

A nevelőszülői hivatást népszerűsítik Békés megyében

 

A kellemes, tavaszi idő és a napsütés kicsalogatta a gyerekeket az udvarra, Szentiék Mezőgyán Nagygyanté településrészén található családi házának udvarán öt kamasz is talál magának megfelelő elfoglaltságot.

Szentiné Süle Veronika 2013-ban kezdte a nevelőszülői munkát. Korábban hat gyermek ellátásáról gondoskodott, jelenleg négy fiatalt nevel férjével a saját gyermekük mellett. A családban igyekeznek megbeszélni, majd megoldani a felmerülő problémákat, az anyuka különösen nyitott mindenre. A járvány előtt sokat kirándultak, de most is sok közös programot tartanak. Szentiné Süle Veronika csak egy témában tartja nagyon szigorúnak magát, ez pedig a tanulás.

A gyermekvédelmi gondoskodásban lévő fiatalok ma már a korábbiakkal ellentétben nem nagylétszámú intézetekben, hanem nevelőszülőknél, valamint lakásotthonokban élnek. Napjainkban egyre fontosabb, hogy minden gyermek családban nőhessen fel. Ezért kezdett a nevelőszülői hivatást népszerűsítő kampányba Békés megyében az ország legnagyobb gyermekvédelmi intézménye, a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató.

A nevelőszülői munka 2014 óta foglalkoztatási jogviszonynak minősül, emellett 2020 óta az érintettek gyedre is jogosultak, de a legfőbb előny az, amit a gyerekek adnak a szülőknek.

Nézze meg ezt is:

Idén is megrendezték a baptista napközis tábort Gyulán

  Kolompszó hívta be a játékból a gyerekeket, és jelezte a közös éneklés idejét péntek …