2022. július 7., csütörtök
FONTOS

A napokban elkezdődhettek a vetési munkálatok a Gyulai Agrár Zrt-nél

Sok hűvös és fagyos hajnal után elkezdődhettek a vetési munkálatok a Gyulai Agrár Zrt-nél.

Ezek a felvételek Sarkad felé, a Fehér-Körös hídhoz közeli földeken készültek, a silókukorica vetését már elvégezték, némi napraforgó az, ami hátramaradt, illetve a szemes kukoricát kell a napokban a földbe juttatni. Az elmúlt hetekben a tavaszi időjárás még váratott magára, a hajnali mínuszok még gyakoriak voltak. Télen más volt a helyzet, csapadékos volt ugyan, de nem volt meg az a megfelelő gyakoriságú fagy, ami a mezőgazdaságban a legoptimálisabb lett volna. Erről Seres Zsolt, a Gyulai Agrár Zrt ágazatvezetője beszélt.

A következő időszakban rosszul semmiképp sem jönne a csapadékos időjárás, de túl sok sem lenne kedvező, a fontosabb ennél, hogy melegebb legyen az idő, hiszen akkor robbanásszerűen fog feléledni a természet és a növények.

A korai belvíz ellenére nem mutatnak rossz képet az őszi kalászosok sem, de minden azon múlik, hogy ezt követően milyen idő lesz.

Nézze meg ezt is:

Július elsejétől 20 százalékkal emelkedett a térítési díj a Gyulakonyhánál

  Módosították a legutóbbi képviselő-testületi ülésen a nevelési-oktatási intézményekben biztosított gyermekétkeztetésről és az ellátás igénybevételéért …