2024. április 26., péntek
FONTOS

A felsősök és a gimnazisták is visszatértek az iskolába

Öt hetes jelenléti oktatásra tértek vissza az általános iskolák felső tagozatos tanulói, illetve a gimnazista diákok.

Hétfő reggel már az iskolapadban folytatták a tanévet. Az elmúlt időszak változásait mindenki különböző módon élte meg, de a legtöbben már várták, hogy újra találkozzanak. A tanulás mellett most talán az eddigieknél is nagyobb figyelmet kapnak azok a közösségi rendezvények, melyek megtarthatók lesznek. Ez igaz az egynapos osztálykirándulásokra is, így ezzel kapcsolatban aktív szervezés zajlik az Erkel Ferenc Gimnázium egyes osztályainál is.

Az elmúlt hónapokban a diákok online órákon vettek részt, így a mindennapi rutin mindenkinél eltért a megszokottól. A részvételre mindenki különböző helyszínt választott, a legtöbben az íróasztalnál figyeltek a tananyagra, de nem titkolva előfordult, hogy délelőtt valaki az ágyból jelezte jelenlétét. Ez a fajta szabadság most megváltozik, reggelente újra az iskolában zajlik a tanítás, ezt pedig többeknek most újra meg kell szokni.

Hétfő reggel Zámori Ida igazgató az iskolarádión keresztül köszöntötte a tanulókat. A hét elején arra kért mindenkit, hogy a tanév hátralévő időszaka ne az elmúlt öt hónapról szóljon, hanem legyenek nyitottak az újdonságokra.

A hétfői jelenléti oktatás a szomszédos Karácsonyi János Katolikus Gimnáziumban is elkezdődött, és újra zsibongó hangokkal teltek meg a folyosók. A katolikus intézményben is mindenki nagyon várta ezt az időszakot, a legnagyobb hangsúly pedig a közösségi programok újraélesztésén lesz, hogy a diákok élvezni tudják az iskolai együttlétet a még hátralévő napokban.

A gyulai iskolák évzáró ünnepségeket is terveznek, erre mindenhol lehetőség lesz a jelenlegi álláspont alapján. Ezzel kapcsolatban a pontos részletek azonban még később derülnek ki.

 

Nézze meg ezt is:

Régiós bowling versenyt rendeztek sérült sportolóknak

  A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Harruckern SE szervezésében rendeztek a napokban regionális …