2024. április 26., péntek
FONTOS

A nyári szünet kezdetéig zajlik a gyulai játszóterek karbantartása

Ezen a héten indult el a gyulai játszótérkarbantartási program, az érintett helyszíneket 3 évente vizsgálják át.

A 2021-ben esedékes ellenőrzés során a város 143 játszóeszköze közül 46 esetében találtak kisebb-nagyobb problémát a szakemberek. A munka ideje alatt ezeket az eszközöket majd nem lehet használni, melyre természetesen a helyszínen is felhívják a figyelmet, egyértelmű jelzéssel látják el azokat, esetleg lezárják az érintett területet. Itt fontos hangsúlyozni, hogy nem lesz a városban olyan játszótér, melyet teljesen le kellene zárni.

Az említett elemeket már a napokban el is kezdték kicserélni a Gyulai Közüzemi Kft munkatársai, a képeken látható hintát már újra használhatják a gyerekek a Bem téren. Amint egy játszóeszköz javítása befejeződik, utána azonnal újra használatba is lehet venni.

Szászné Várkonyi Adrienn hozzátette, vannak olyan eszközök, amelyeket sűrűbben is ellenőriznek, minden elemre más szabály vonatkozik. A 3 éves felülvizsgálat rendszerin a legalaposabb és minden részletre kiterjed. A munkálatokat igyekeznek a nyári szünet kezdetéig befejezni, hogy utána zavartalanul használhassanak a gyerekek minden egyes játszóeszközt.

Nézze meg ezt is:

Régiós bowling versenyt rendeztek sérült sportolóknak

  A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Harruckern SE szervezésében rendeztek a napokban regionális …