2024. május 4., szombat
FONTOS

Megkezdődött a szanazugi kerékpárút következő szakaszainak újjáépítése

Tavaly önerőből felújítottuk a bicikliút legrosszabb (776 méteres) szakaszát – ez a beruházás 2020.07.27-én lezárult – írta szerdán Görgényi Ernő gyulai polgármester a közösségi oldalán.

A kerékpárút többi részének felújítására pályázatot nyújtottunk be a TOP „Társadalmi és környezeti szempontból fenntartható turizmusfejlesztés” c. felhívására, melyen 257,5 millió forintot nyertünk. A most felújításra kerülő kerékpárút hossza 4.154 m, amiből belterületre esik 757 m, külterületre pedig 3.397 m. A felújított út szélesebb lesz, mint a jelenlegi, belterületen 1,8 m, külterületen 2 m lesz, azon a szakaszon pedig 2,75 m, amelyen elválasztás nélküli gyalog-, és kerékpárutat alakítanak ki.

A meglévő belterületi kerékpárutat teljes szélességben és hosszon, a homokos kavics ágyazatig elbontják. A kerékpárút szélét a helyszínrajznak és mintakeresztszelvénynek megfelelően 25/100/5 kerti szegéllyel vagy padkafolyókával határolják.

A meglévő külterületi kerékpárút pályaszerkezetét hideg remixeljárással, szükség szerinti anyagpótlással és cement hozzáadásával homogén alappá remixelik, melyre 2 réteg aszfaltot húznak. Ahol a tervezett kerékpárút bejárót keresztez, erősített szerkezettel építik újjá.

A kerékpárút felújításának teljes költsége bruttó 270.471.900 Ft. A szükséges önerőt a város költségvetéséből biztosítjuk.
A kivitelező a gyulai székhelyű Aszfalt-Közmű Kft. Jó hír, hogy ezúttal is gyulai cég nyerte a közbeszerzési eljárást, egyúttal arra is büszkék lehetünk, hogy ez a több évtizedes múlttal rendelkező gyulai útépítő vállalkozás a térség egyik legversenyképesebb társasága.

A munkálatok terv szerint nyár végére befejeződnek.

Nézze meg ezt is:

Több épület felújítását jelentette be Soltész Miklós Gyulán

15 millió forintot biztosít a Kossuth téren található Szentháromság kápolna tornyának műemléki felújításához a Miniszterelnökség …