2024. április 27., szombat
FONTOS

Gyula Tv Híradó 2021. 05. 25.

Témák:

– Tavaly november óta zárva tartott a Gyulai Várfürdő, amely szombaton újra kinyitotta kapuit. A pünkösdi hosszú hétvégén a 2019-es vendégforgalom 31 százaléka vett jegyet, egészen pontosan 2746-an érkeztek a fürdőbe.

– Évtizedeken keresztül hallgatni kellett róla, de áldott emléke és életpéldája mégsem ment feledésbe – hangzott el a hétfői Apor búcsún. Az eseményen az egykori gyulai plébánosra, később győri püspökre, Apor Vilmosra emlékeztek. A szentmisét követően felszentelték azt a táblát, amely Apor Vilmos püspökké szentelésének 80. évfordulója alkalmából állítottak.

– Európa bajnoki ezüstérmet szerzett a 4×200 méteres női gyorsváltó tagjaként a gyulai Veres Laura.

– Egyre kedvezőbb képet mutatnak a járványügyi adatok. Kedden már csak két Békés megyei koronavírus fertőzöttet jegyeztek fel.

– Retrospektív filmalkotás helyszíne volt a gyulai Ladics-ház, egy baráti társaság Petőfi Sándor életének egyik, eddig talán kevésbé ismert időszakát dolgozta fel. A fiatalok többsége a Szegedi Tudományegyetem hallgatója, ők egy különleges helyszínt kerestek a munkához.

Nézze meg ezt is:

Gyula Tv Híradó 2024. 04. 22.

Témák: – Megáldották a gyermekeket a Nádi Boldogasszony templom felszentelésének 201. évfordulóján. Tapodi Krisztián káplán …