2024. április 26., péntek
FONTOS

Kiváló sportolókat díjaztak a városháza dísztermében

Ahogy az ünnepi sportrendezvények többsége, úgy a szerda délelőtti díjátadó is a Himnusszal kezdődött a városháza dísztermében.

Ezen a napon a város kiváló sportolóit díjazták, akik általános iskolás és középiskolás tanulmányaik mellett a sportban is kimagaslóan teljesítettek. A rendezvény 2020-ban a járványhelyzet miatt elmaradt, a közelmúltban pedig több sportágban nem tudták megrendezni a versenyeket, de az is előfordult, hogy egy-egy sportágban csak az elődöntőig jutott el a megmérettetés. Ennek következtében 2021-ben kevesebb diák érkezett az ünnepségre, mint a korábbi években.

A szerdai díjátadón Teleki Szávai Krisztina tankerületi igazgató és Görgényi Ernő polgármester köszöntötte a diákokat. Az elismerések átadásakor elhangzott, hogy az elmúlt időszak talán még nagyobb figyelmet és koncentrációt követelt a fiatal sportolóktól, akik az edzések mellett az iskolai kötelezettségeiket is kimagaslóan teljesítették.

A sikeres gyulai diákok köszöntésekor Veres Laurának is gratuláltak a helyszínen, aki a jó tanuló, kiváló sportoló díjat vehette át. A Gyulai Várfürdő fiatal úszója nemrég kiválóan szerepelt a hazai rendezésű felnőtt Európa Bajnokságon és a 4×100 méteres gyorsváltóban ezüstérmet szerzett a magyar csapattal. Televíziónknak elmondta, hogy az elmúlt tanévben az online oktatás pozitívumaira igyekezett koncentrálni, ami segítette a felkészülési időszakot.

A diákolimpikonok és testnevelőik oklevelet és virágot vehettek át a szerdai ünnepségen.

Nézze meg ezt is:

Útlezárás várható szombaton Gyula belvárosában

Futóverseny miatt útlezárásokra és forgalomterelésekre kell számítani 2024. április 27-én 10 óra és 14 óra …