2024. április 27., szombat
FONTOS

Leaszfaltozzák a Rosu utcát, két körforgalmat terveznek az Airbus üzem közelében

A gyulai Airbus üzemmel kapcsolatban a következő fontos lépés az, hogy a megfelelő közlekedésfejlesztési döntéseket hozzák meg és a lehető legmegfelelőbb környezetet alakítsák ki.

Az ipari park területe és a gyulai üzem megközelítése több szempontból is kiemelt jelentőségű, egyrészt az elkerülő felől a kamionok és teherautók problémamentes érkezése kulcsfontosságú, másrészt a város felől a Rosu utca is többet lesz igénybe véve a jövőben. Utóbbival kapcsolatban egy pályázatot is benyújtott a gyulai önkormányzat, de az utca felújítása biztosan elkerülhetetlen. Emellett a gyulai elkerülőn kettő körforgalmat is ki szeretnének alakítani, ez a téma a gyulai önkormányzat, a magyar kormány és a légiipari vállalat közös tárgyalásain nyugszik.

Fokozatosan újraéled a turizmus hazánkban és a fürdővárosban is, a Gyulára érkező vendégkör legnagyobb részét eddig is a belföldi vendégek jelentették, erre számítanak idén is. Görgényi Ernő polgármester elmondta, ennek köszönhetően minden remény megvan arra, hogy jó nyaruk legyen a helyi  turisztikai szolgáltatóknak. Hozzátette, a turizmus fejlesztésénél a következő időszakban kiemelt fontosságú lesz, hogy Gyula négy évszakos desztináció legyen. Ezt a célt az is segíti, hogy a város jogosult lesz azokra a támogatásokra, melyek a nevesített turisztikai térségekben elérhetőek. Ennek köszönhetően indulhat el a Gyulai Várfürdő fejlesztése is, a már korábban elkészült tervekhez 2,9 milliárd forint támogatást ítélt meg a Magyar Turisztikai Ügynökség.

A Gyulai Várfürdő fejlesztésével kapcsolatban elmondható, hogy a tervező cég kiválasztásáról szóló tárgyalások végére értek, a közbeszerzési eljárás is a végéhez közeledik, hamarosan az erről szóló eredményeket is ismertetik.

Nézze meg ezt is:

Útlezárás várható szombaton Gyula belvárosában

Futóverseny miatt útlezárásokra és forgalomterelésekre kell számítani 2024. április 27-én 10 óra és 14 óra …