2024. május 4., szombat
FONTOS

Régóta tervezett fejlesztések kezdődhettek el a Gyulasportnál

A gyulai sporttelep belváros felőli bejáratától egészen a centerpálya lelátójáig megújult a járdaszakasz, a tenisz pályáktól ezentúl új sétány vezet a futball öltözők felé.

Ez a beruházás már sok éve szerepelt a Gyulasport tervei között, a régi járdalapok meglehetősen elhasználódtak. További fejlesztések kezdődtek el a közelmúltban, a középső edzőpályán a napokban egy automata öntözőrendszert alakítanak ki. Felújítási munkálatok a következő időszakban is várhatóak az egyesületnél, tervben van a gyulai sportcsarnok tetőszerkezetének cseréje, illetve a sporttelepen található lelátó alatti rész korszerűsítése, ami az öltözőket, irodai helyiségeket érinti.

Jelentősen átalakul idén a Magyar Labdarúgó Szövetség utánpótlás képzése, ebben nagy szerep jut majd a Gyulasportnak is. Az MLSZ egy teljesen új struktúrát épít ki, minden térségben meglesznek az egyes klubok feladatai, megyénkben Békéscsabán található majd az a tehetségközpont, ahova akár Gyuláról is elkerülhetnek a kimagasló teljesítményt nyújtó fiatalok. Ez azt jelenti, hogy a gyulai edzők, szakemberek feladata lesz, hogy feltérképezzék a fiatal, tehetséges futballistákat, akik akár magasabb szinten is képesek teljesíteni.

3Téma című műsorunkban érintettük továbbá az utánpótlás és felnőtt bajnokságokat. A legnagyobb figyelmet évről-évre az NB2-es női kézilabda csapat kapja, akik az idei szezonban az ötödik helyen végeztek. Kertes István elmondta, a cél az, hogy a csapat mindenképpen előkelőbb helyen fejezze be a jövő évi bajnokságot.

Nézze meg ezt is:

Több épület felújítását jelentette be Soltész Miklós Gyulán

15 millió forintot biztosít a Kossuth téren található Szentháromság kápolna tornyának műemléki felújításához a Miniszterelnökség …