2024. április 29., hétfő
FONTOS

Egyedülálló bálteremmel várja a látogatókat a Stefánia szárny

Megújult az Almásy kastély egykori cselédszárnya, a Stefánia szárny, és már az új eszközök is elfoglalták helyüket az épületrészben. Kovács József országgyűlési képviselő a pénteki sajtóbejáráson kiemelte, egy álom valósult meg az Almásy kastély komplex beruházásával. A felújítás során sikerült a korhű formáját megmutatni a gyulaiak mellett a városba látogató vendégek számára is. Elhangzott, Gyulán egy egyedülálló rendezvényterem valósult meg.

Az egyik képen az látható, hogy Báró Schell József Antal és Woracziczky Johanna grófnő 1938-ban, a gyulai kastélyban tartott esküvőjén az asztal rendjét is leírták, itt Apor Vilmos is helyet kapott. Az előző szombaton már az első lakodalmat is megrendezték a megújult Stefánia szárny báltermében. Egy olyan multifunkcionális rendezvényterem jött létre, amely elegáns bálok, konferenciák, hangversenyek, színházi előadások megtartására is alkalmas.

A bálterem mellett található csemegetár 40 fős rendezvények helyszínéül szolgálhat a jövőben. Létrejött egy látványkonyha is, ahol a XIX. századi konyhatechnológia jelenik meg. A kastély befogadó képességéhez illő, új fogadó teret alakítottak ki, melyből két különböző irányban a kiállítást, valamint a báltermet is meg lehet látogatni. Ez a legnagyobb területű, 280 négyzetméter nagyságú bálterem Magyarországon. Még a Gödöllői Királyi Kastély eredeti bálterme, valamint a fertődi Esterházy-kastély bálterme sincs ekkora.

Elhangzott, az Almásy kastély nyitásakor mutatkozott előzetes érdeklődés látható a Stefánia szárny esetében is. Bíznak benne, hogy egy olyan új turisztikai vonzerő nyílt a városban, amely még több vendéget hozhat Gyulára.

Nézze meg ezt is:

Szintézis: B. Jász Jolán képeiből nyílt tárlat a Kohán képtárban

  B. Jász Jolán Szintézis című kiállítását Bagyinszki Zoltán fotográfus nyitotta meg, aki a művész-tanárt …