2022. augusztus 11., csütörtök
FONTOS

Forgalomkorlátozás várható a 47-es úton

A fotó illusztráció!

Burkolatjavítási munkákat végez a Magyar Közút Nonprofit Zrt. a 47-es úton, Békéscsaba és a muronyi elágazás között, 2021. augusztus 30-án és 31-én, hétfőn és kedden. A karbantartási munkálatok során a szakemberek emulziós felületi bevonat építést alkalmaznak a burkolat megújítására. A munkálatok ideje alatt ideiglenes sávzárásra, a technológiából adódó kavicsfelverődésre és sebességkorlátozásra kell számítani.

Az alkalmazott technológia az emulziós felületi bevonat építés, ami egy vékony, burkolatra permetezett bitumenemulzió réteg és az azt borító egyenletesen kiszórt kőzúzalék. Ezt a megoldást akkor alkalmazzák a szakemberek, ha az utak burkolatán az úthasználók számára még nem érzékelhető repedések, felületi hámlások keletkeznek, melyek egyszerű kátyúzással nem javíthatók gazdaságosan, mivel ezek túlnyomó részének még sekély a mélysége. A felületmegújítás eredménye egy újra képződő érdes felület, amely hatékonyan javítja a burkolat vízzáróságát, továbbá homogén felületet képez és a két felújítás közötti időtartamot is megnöveli. A munkálatok velejárója egy bizonyos szintű kavicsfelverődés, amely azonban a kihelyezett sebességkorlátozás betartása mellett nem okoz sérülést a járműveken.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. arra kéri a közlekedőket, hogy még indulás előtt tájékozódjanak a korlátozáshoz, munkavégzéshez kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatánál, a www.utinform.hu weboldalon, de érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk, hogy az optimális útvonalukat megtervezhessék. A korlátozással járó munkák idejére a közlekedők türelmét és megértését kérik, a felújítási munkákat az ő érdekükben végzik el.

Nézze meg ezt is:

Még két bemutatóval készül a Gyulai Várszínház

  Az elmúlt években hagyománnyá vált, hogy a Gyulai Várszínházban a mintegy két hónapos összművészeti …