2024. május 7., kedd
FONTOS

Több ingatlant érinthet vásárlás, vagy kisajátítás a Rosu utcánál

Több témában döntöttek a csütörtök reggeli képviselő-testületi ülésen. Cserháti Mihály egykori gyulai önkormányzati képviselő augusztus 23-án elhunyt. Az ő emlékére egy perces néma felállással adóztak a megjelentek.

Ökrös István a buszpályaudvarnál található éjjel-nappali boltnál kialakult helyzetről interpellált. Kolysza Zoltán gyulai rendőrkapitány válaszában azt írta, gyalogosan is rendszeresen ellenőrzik a rendőrök a területet, időszakonként visszatérően. Történt több esetben is intézkedés, amikor jogsértést észleltek.

Mittag Mónika a Jókai utca németvárosi szakaszát egyirányúsítani szeretné. Erre azt a választ kapta, hogy a jövő évi körzeti karbantartási keret terhére készíttettnek egy olyan forgalomtechnikai tanulmányt, amely megvizsgálja az egyirányúsítással járó további feladatokat.

A grémium beszámolót hallgathatott meg a Gyulai Szakképzési Centrum, valamint a Gyulai Tankerületi Központ 2020/21-es tanévre vonatkozó tevékenységéről. Ezt követően pedig Gyula Város Egyesített Óvodája 2020/21-es nevelési évéről szóló beszámoló következett. Az ülésen beszámolót hallgathattak meg a megjelentek a Gyulai Kistérségi Szociális és Gyermekjóléti Intézmény 2020. évi tevékenységéről is.

A Rosu utca kiépítésére nyert a város 1 milliárd 193 millió forint pályázati támogatást. Ebből az összegből a jelenlegi dűlőút helyett egy 7 méter széles, szilárd burkolatú utat építenek a Csabai és az Elkerülő út között, teljes hosszúságban. A közművek kiépítése mellett zárt csapadékvíz elvezető rendszert és vegyes forgalmú gyalogos- és kerékpárutat építenek. Az utca megfelelő szélességének kialakításához közel 60 ingatlan meghatározott részét kell megvásárolniuk, vagy kisajátítaniuk.

A képviselő-testület a gyulai járásra vonatkozó Integrált Településfejlesztési Stratégia és a kapcsolódó Megalapozó Vizsgálat elkészítéséhez a forrás biztosításáról döntött.

A grémium zárt ülésen döntött a Bay Zoltán tanulmányi ösztöndíjak odaítéléséről.

Nézze meg ezt is:

Fúziós tánccal ért véget a várszínház tavaszi évada

India ősi eposza, a Ramajana szolgáltatta a fő témát a Trigatu tánccsoport társulatának, akik a …