2024. április 26., péntek
FONTOS

Jól halad az Airbus beruházás, elkészült egy alkatrész mintadarabja

Az Airbus alkatrészgyára mellett már épül a felületkezelő üzem is. Már állnak a 3.100 m2 alapterületű épület tartóoszlopai, látható a szerkezet, amely korrózióvédelmének kivitelezése is folyamatban van.

A mai napon is ülésezett az Airbus projektkoordinációs bizottsága – írta közösségi oldalán Görgényi Ernő gyulai polgármester. A különböző munkafeladatok felelősei beszámoltak a beruházás aktuális részleteiről, az elvégzett munkákról és az előttünk álló időszak feladatairól. A 13.000 m2 alapterületű alkatrészgyárban jól halad az ipari padló megépítése. Ez önmagában is nagyon komoly beruházás, hiszen ennek a speciális vasbeton szerkezetnek bírnia kell az öttengelyes esztergagépek terhelését. A helyszíni bejáráson azt éreztem, hogy lenyűgöző ez a beruházás, ilyen méretű és ilyen világszínvonalú gyártókapacitás Gyulán még sosem épült.

A tanácskozás közben meglepő fordulatra került sor. A gyulai városháza ovális termében megjelent az Airbus Helicopters Hungary termelési vezetője és a mérnökség vezetője, és bemutatták a gyulai gyár első termékét, az elsőként legyártott alkatrészt – egy mintadarabot –, amely a mai napon készült el. A gyárba már felvett mérnökök egy ideiglenes békéscsabai telephelyen bizonyos gépeket már beüzemeltek, és ezeken készítették el az első mintadarabot, amelyet le is fényképeztem. Andreas Stöckle igazgató úr elmondta, hogy ez a kis alkatrész nagyon nagy lépés a gyulai gyár életében. Jövő nyáron ilyen és ehhez hasonló alkatrészeket ezerszámra gyártanak majd a gyulai üzemben.

Nézze meg ezt is:

Régiós bowling versenyt rendeztek sérült sportolóknak

  A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Harruckern SE szervezésében rendeztek a napokban regionális …