2024. április 26., péntek
FONTOS

Több gyulai helyszínt is felkeresett Dömötör Csaba miniszterhelyettes

Csütörtök délután Gyulára látogatott Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda miniszterhelyettese, parlamenti államtitkára. Őt Kovács József országgyűlési képviselő és Görgényi Ernő polgármester az elkerülő út mellett, az épülő Airbus beruházás helyszínén fogadta, utóbbi a projekt állásáról adott tájékoztatást. Mint ismert, szerdán ismét ülésezett a projekt koordinációs bizottság, melynek tagjai bejárták az üzem területét.

Kovács József elmondta, mindenképpen szerették volna megmutatni a város történetének legnagyobb beruházását, emellett pedig még egy, Gyulára jellemző helyszínt szemeltek ki, hogy bemutassák Dömötör Csabának.

A program az Almásy kastély Stefánia szárnyánál folytatódott, ahol előbb Görgényi Ernő a Szigeterőd program tervezett fejlesztéseiről is beszélt.

A Stefánia szárnynál Fekete-Dombi Ildikó fogadta a delegációt, majd Kocsis János tartott egy rövid ismertetőt az új épületrészről.

A látogatás ezután a Vigadóban folytatódott, ahol Dömötör Csaba sajtótájékoztatón beszélt arról, hogy a járvány sem tudta megakadályozni, hogy bővüljön a magyar gazdaság. Hangsúlyozta, pozitív következménye van annak, ha az országgyűlési képviselő és a polgármesterek az építő munkát helyezik a középpontba. A miniszterhelyettes kitért az elmúlt évek legnagyobb Békés megyei fejlesztéseire, úgy fogalmazott, az M44-es közelebb hozza Békést az ország minden térségéhez. Emellett szót ejtett a gyulai Airbus projektről is, melynek a városon messze túlmutató jelentősége van.

Dömötör Csaba gyöngyszemnek nevezte az Almásy kastély Stefánia szárnyát, külön kiemelte, hogy a modern technika igénybevételével mutatja be a múltat, kelti életre a régi történeteket. Úgy fogalmazott: mindez azt mutatja, hogy az országnak ez a része mindig is élni akart, és most is egy gyarapodó időszakot láthatunk.
A sajtótájékoztató után Dömötör Csaba lakossági fórumon beszélt a térséget érintő, aktuális ügyekről.

Nézze meg ezt is:

Régiós bowling versenyt rendeztek sérült sportolóknak

  A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Harruckern SE szervezésében rendeztek a napokban regionális …