2022. július 7., csütörtök
FONTOS

Teszteket és arcvédőket kapnak a Békés megyei háziorvosok

Két vagy három nagy doboznyi felszerelés került minden járásba. Hétfő reggel a békéscsabai AB Expo területén adták át a kormányhivatal szakemberei a kilenc megyei járás egy-egy munkatársának a koronavírus járvány elleni védekezés jegyében érkezett, új eszközöket.

Békés megyében is a járvány negyedik hulláma zajlik.

Sárosi Tamás, a Békés Megyei Kormányhivatal népegészségügyi főosztályvezetője arra hívta fel a figyelmet, hogy az utóbbi időszakban egyre több a beteg. Ezért 17 ezer antigén gyorstesztet és 245 plexi arcvédőt osztanak ki a háziorvosok számára.

Pénteken jelentette be a Békés Megyei Központi Kórház, hogy a koronavírus járvány negyedik hullámának betegszám emelkedése ismét szükségessé tette a betegutak átszervezését. Szombat reggeltől a kórház teljes ellátási területéhez tartozó baleseti sebészeti ellátást igénylő beteget Békéscsabára szállítja a mentőszolgálat. Az idegsebészeti fekvőbeteg ellátás október 23-tól Békéscsabán működik. A Stroke-Rehabilitációs Osztályon fekvő betegeket a Reumatológiai Osztályra helyezik át.

Nézze meg ezt is:

Július elsejétől 20 százalékkal emelkedett a térítési díj a Gyulakonyhánál

  Módosították a legutóbbi képviselő-testületi ülésen a nevelési-oktatási intézményekben biztosított gyermekétkeztetésről és az ellátás igénybevételéért …