2024. május 26., vasárnap
FONTOS

Vadriasztó prizmákat helyeztek el a veszélyes útszakaszokon

Békés megyében 2019-től kezdődően 2021 első félévének végéig összesen több mint négyszáz vadelütésről érkezett bejelentés a rendőrségre, ezek közül 109 esetben főúton történt a baleset.

Az ütközések túlnyomó többsége lakott területen kívül következet be és 11 esetnél volt személyi sérülés. A rendőrség részletes elemzést végzett annak érdekében, hogy kiderüljön, vannak-e olyan útszakaszok, ahol több vadelütés történt. A vizsgálat eredménye alapján a 44-es számú főút és a 47-es számú főút egy-egy szakaszán, összesen 8 kilométeren 2021. december 3-án a Magyar Közút munkatársai 300 darab vadriasztó prizmát helyeztek el az út szélét jelző oszlopokra. A prizmákat a Békés Megyei Balesetmegelőzési Bizottság vásárolta, és a szakemberek reményei szerint ezek az eszközök segítik majd az ilyen balesetek számának csökkentését.

A rendőrség kéri a járművezetőket, hogy mindig közlekedjenek szabályosan és körültekintően! Sehol ne hajtsanak gyorsan, azokon a helyeken pedig, ahol vadveszélyre figyelmeztető tábla van, különösen veszélyes túllépni a megengedett sebességet.

Nézze meg ezt is:

Gyalogátkelőhelyen ütött el lányt egy autós Békéscsabán

  A férfi nem állt meg, elhajtott. Négyen utaztak vele, a nők először nem értették, …