2024. május 26., vasárnap
FONTOS

Az alföldi Zerge is tud nagyot ugrani

Számos programot sikerült megvalósítania az elmúlt két évtizedben a Zerge ifjúsági Túrasport Egyesületnek, mely tevékenységét nagyrészt a Békéscsaba-Gyula-Békés háromszögben végzi.

Az évforduló apropóján Sós Imre elnök elmondta, kezdetektől a sport, az egészséges élet, a környezetvédelem köré szerveződtek programjaik, melyek jelentős rész az idegenforgalomhoz is kapcsolódott.

Az egyik legemlékezetesebb eseményük az indián kenu túlélő túra, melynek résztvevői az Élővíz-csatornán haladva oldanak meg különböző feladatokat. Az Élővíz-csatorna mindig is fontos szerepet játszott a szervezet életében, Sós Imre véleménye szerint az elmúlt időszakban pozitív irányú változást tapasztalhattak a túrázók, sokkal könnyebbé vált eljutni Gyuláról Békéscsabára.

A műsorban Sós Imre beszélt arról is, hogy hamarosan új szolgáltatással bővülhetnek a Békéscsabai Turisztikai Főpályaudvar szolgáltatásai. ezek egy interaktív telefonfülkéhez kötődnek. Mindezekkel párhuzamosa zajlik a kajak-kenu sport népszerűsítése, Sós Imre célja, hogy minél több ember értesüljön a hazai, ezen belül is a Békés megyei sportolók sikereiről a turisztikai főpályaudvaron.

Nézze meg ezt is:

Könnyűzenei találkozót rendeztek a zeneiskolában

  A közelmúltban rendezték az első Békés Vármegyei Zeneiskolai Könnyűzenei Találkozót a gyulai zeneiskolában. A …