2024. április 26., péntek
FONTOS

Új funkciót kap a Béke sugárúton található egykori mozi épülete

Elkezdődött a Béke sugárúton található egykori mozi épületének felújítása. Bozó András tulajdonos, a Super Invest Kft ügyvezetője kiemelte, a munkálatok kezdete előtt úgy gondolta, hogy egy alaposan megépített, stílusbelileg összehangolt épület lehet az alatt, melyet az elmúlt évtizedekben eltakartak. Ezért elvégezték az összes bontási munkát, mely során eredeti, kimunkált részleteket találtak, ezek viszont nagyon rossz állapotban voltak.

Bozó András elmondta, a mennyezeti mintákon, a főpárkányon, valamint az oszlopok maradványain látszik, hogy egy gondosan megszerkesztett épületről van szó. Ezt a képet szeretnék szakmailag hitelesen visszaállítani.

Az épület új funkciót kap majd. Egy olyan rendezvénytér jöhet itt létre, mely a szomszédos Komló Hotel számára is hasznos lehet.

Bozó András hangsúlyozta, megtartották a 12 méteres mozivásznat. Kiemelte, önmagában egy mozi nem fenntartható, viszont a rendezvényteremben olyan korszerű technikát építenek ki, mellyel az eredetinél jobb minőségben fognak vetíteni akár filmeket is.

Bozó András kiemelte, a munkálatok várhatóan még másfél évig tartanak. Az alapok és a statikai megerősítés után kezdenek hozzá ahhoz, hogy megjelenítsék az eredeti, 1910-es, 20-as korszakot az épületben.

Nézze meg ezt is:

Régiós bowling versenyt rendeztek sérült sportolóknak

  A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Harruckern SE szervezésében rendeztek a napokban regionális …