2022. december 6., kedd
FONTOS

Miniszteri elismerést kapott a Békés Megyei Kormányhivatal főigazgatója

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter – dr. Takács Árpád kormánymegbízott javaslatára – nemzeti ünnepünk alkalmából Miniszteri Elismerő Oklevelet adományozott dr. Rákóczi Attilának. A Békés Megyei Kormányhivatal főigazgatója az elismerő oklevelet pénteken a Várkert Bazárban megrendezett ünnepségen vette át.

Dr. Rákóczi Attila 2017. szeptember 1-je óta látja el a Békés Megyei Kormányhivatal főigazgatói teendőit, előtte az agrár- é vidékfejlesztést támogató főosztályt vezette.

Közigazgatási pályafutását 2006-ban a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalnál helyszíni ellenőrként kezdte.

A ranglétrát végigjárva, 2009-től ugyanitt osztályvezető-helyettesként dolgozott, 2014-től a hivatalt vezette.
Dr. Rákóczi Attila környezetgazdálkodási agrármérnöki, növénytermesztő mérnöki, környezetvédelmi szakmérnöki és okleveles vidékfejlesztő agrármérnöki végzettséggel rendelkezik.

A Szent István Egyetem, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem jogelőd intézménye Környezettudományi Doktori Iskolájában, 2016-ban szerzett tudományos fokozatot (PhD). Ugyanezen esztendőtől  tanársegédként, majd 2018-tól egyetemi adjunktusként oktat az intézményben.

Elnöke a Kétegyháza és Térsége Gazdakörnek, alelnöke a Békés Megyei Értéktár Bizottság Agrár- és Élelmiszergazdaság Albizottságának. Tagja a Magyar Földrajzi Társaságnak, és a Magyar Természettudományi Társulatnak. A Magyar
Tudományos Akadémia köztestületi tagja. A Hungarian Agricultural Research, illetve A Falu tudományos folyóirat szerkesztőbizottságának is tagja.

2019 márciusa óta önkéntes műveleti tartalékos ezredesként segíti a Békés Megyei Védelmi Bizottságot vezető dr. Takács Árpád kormánymegbízott védelmi igazgatási munkáját.

A Miniszteri Elismerő Oklevéllel kitüntetett dr. Rákóczi Attila főigazgató Kormánytisztviselői esküjéhez híven a közjót szolgálja. Munkásságával, példaértékű hozzáállásával nagyban hozzájárult a szolgáltató állam koncepciójának
megvalósításához, az emberarcú, ügyfélközpontú közigazgatás megteremtéséhez.

 

Nézze meg ezt is:

Kedvenc mesém: A csillagász, a lopó, a vadász meg a szabó

A magyar népmesék sorozat következő epizódját a karácsonyi iskola tanulójától, Popa Viktóra Reginától hallhatjuk.