2023. március 29., szerda
FONTOS

18 határsértővel ütközött villanyoszlopnak a 44-es főúton

rendörség

Békés megyében, Szarvas külterületén villanyoszlopnak ütközött a jármű, amelyet egy román férfi vezetett.

A balesetben valamennyien megsérültek. Az utasok nem tudták hitelt érdemlően igazolni a személyazonosságukat és azt, hogy jogszerűen tartózkodnak Magyarországon. A rendőrök – a szükséges orvosi ellátások végeztével – a sofőrt és utasait is előállították.

A Készenléti Rendőrségi Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Pécsi Osztálya jelzése alapján Békés megyében, a 44. számú főúton, Szarvas külterületén 2022. május 3-án 1 óra 15 perc körül ellenőrízni akartak a rendőrök egy spanyol rendszámú tehergépkocsit. A jármű vezetője azonban nem állt meg, ki akarta vonni magát a rendőri intézkedés alól, és eközben villanyoszlopnak ütközött. A tehergépkocsit egy román állampolgár vezette és tizennyolc pakisztáni utazott benne. A balesetben valamennyien megsérültek. Az utasok nem tudták hitelt érdemlően igazolni a személyazonosságukat és azt, hogy jogszerűen tartózkodnak Magyarországon. A rendőrök – a szükséges orvosi ellátások végeztével – előállították őket a Gyulai Határrendészeti Kirendeltségre, ahol idegenrendészeti eljárás indul ellenük. Az autó embercsempészéssel gyanúsítható román sofőrjét is előállították.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.

Nézze meg ezt is:

Baleset Gyulán, Békéscsabán, Szarvason

Békés vármegyében 2023. március 23-án négy személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés a …