2024. április 26., péntek
FONTOS

Újra rajthoz állhatnak a jótékonysági futóverseny résztvevői

A videó elején látható, ahogy 2019-ben elrajtolt az Összefogás a Sérült Gyermekekért Közhasznú Egyesület által szervezett jótékonysági futóverseny 7 és 21 kilométeres távjának mezőnye.

A gyulai várkert kedd délután csendes volt, de szombaton, két év kényszerű kihagyás után ismét futók veszik birtokba a területet. Felföldi Sándor az idei programmal kapcsolatban elmondta, a korábbiakhoz képest várhatóan szerényebb létszámmal rendezik meg a versenyt, a maratont ezúttal elhagyták a programból, a futóverseny mellett viszont meghirdetik a kerékpárosoknak szóló, a határ túloldalára is ellátogató, 42 kilométeres túrát. A futók 7 és 21 kilométeren mérhetik össze erejüket, utóbbi távon három tagú váltó tagjaként is el lehet indulni.

A korábbi versenyekhez hasonlóan idén is a jótékonyság áll a program fókuszában, hiszen a befolyó nevezési díjakból a sérült gyermekek életkörülményein szeretnének javítani. Eddig eszközbeszerzéssel, vagy éppen táboroztatással igyekeztek kedvezni az érintetteknek, és már az idei tervek is látszanak, persze sok függ majd a bevételtől.

Ebben az évben nincs előnevezés, viszont pénteken és szombaton a Várkertben már lehet nevezni. A helyszíni nevezéskor pénzadományokat is szívesen fogadnak, amellyel a segíteni szándékozó sportolók
az egyesület működését, vagyis a sérült gyermekek életét támogatják.

Nézze meg ezt is:

Régiós bowling versenyt rendeztek sérült sportolóknak

  A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Harruckern SE szervezésében rendeztek a napokban regionális …