2024. április 26., péntek
FONTOS

Idén is megrendezik a virágosítási és a konyhakerti versenyt Gyulán

Az elmúlt évben a szorgalom, a kitartás, és a hűség volt a témája a Magyarország legszebb konyhakertjei elnevezésű versenynek, melyet idén is megrendeznek Gyulán.

Ebben az évben a környezettudatosságra fókuszálnak a szervezők. Hajnal Edit elárulta, évről-évre nagy népszerűségnek örvend ez a program, hiszen az egészen kis gyerekektől az idősebb korosztályig vannak jelentkezők, ezen felül közösségek, óvodák és iskolák is bekapcsolódnak a programba. A megmérettetésre hét különböző kategóriában nevezhetnek az érdeklődők, akik bármilyen növényt termeszthetnek, akár balkonokon is.

A Virágos Gyuláért 2022 virágosítási és környezetszépítési versenyre is elindult a nevezés. Idén négy különböző kategória szerint lehet jelentkezni, ezek a virágos előkert, a virágos balkon és ablak, a ház előtti virágos közterület, valamint a virágos intézmény és vendéglátóhely. Szászné Várkonyi Adrienn főkertész elmondta, az elmúlt évek pandémiás időszaka alatt az emberek sok időt töltöttek azzal, hogy a környezetüket szebbé, rendezettebbé tegyék.

A Legszebb konyhakertek programra június 15-ig, a virágosítási versenyre július 1-ig van lehetőség jelentkezni. Az eredményhirdetésre 2022 szeptemberében, a városháza dísztermében kerül majd sor.

Nézze meg ezt is:

Régiós bowling versenyt rendeztek sérült sportolóknak

  A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Harruckern SE szervezésében rendeztek a napokban regionális …