2024. április 26., péntek
FONTOS

Vegán pikniket tartottak a gyulai Várkertben

Az arab konyha egyik ismert remekét, a falafelt is megkóstolhatták azok, akik ellátogatottak a gyulai Várkertben szombat délután megrendezett vegán piknikre.

Váry Krisztina, a Vegán Állatvédelem Egyesület vezetője babból készült pástétomot is bemutatott. Valamennyi itt látható étel közös jellemzője volt, hogy állati eredetű összetevőt nem tartalmaztak. A programot szervező egyesület alapvetően egy állatjogi szempontokkal foglalkozó szervezet, ők úgy fogalmaztak, nem szeretnének hozzájárulni az állatok használatához. Ezért nem fogyasztanak semmilyen állati eredetű élelmiszert, és emellett az élet minden más területén is kerülik az olyan termékeket és szolgáltatásokat, melyek bármilyen tekintetben állathasználattal függnek össze.

A vegán táplálkozás jól megfér a sporttal is. A Magyar Atlétikai Szövetség Ultrafutó Bizottsága 2021-ben nyújtott teljesítménye alapján Beda Szabolcsot jutalmazta a 2021-es év férfi aszfaltos ultrafutója díjjal. Beda Szabolcs 10 éve lett vegán, azt mondta, hogy a váltásnál pozitív változásokat tapasztalt, kevésbé savasodott, gyorsabban regenerálódott, és megszűntek a vércukorszint ingadozások.

A pikniken elhangzott, aki növényi étrendet követ, több vitamint és ásványi anyagot visz be a szervezetébe, egyedül a B12 vitamin az, amit külön pótolni kell.

Nézze meg ezt is:

Régiós bowling versenyt rendeztek sérült sportolóknak

  A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Harruckern SE szervezésében rendeztek a napokban regionális …