Témák:
– Idén közel 1000 minta érkezett a Brillante – 2022 Nemzetközi Pálinka- és Párlatversenyre. A legtöbb párlat, vagyis 268 a szőlő és szőlő eredetűből érkezett, ezt követi az év gyümölcse az alma, összesen 112 mintával.
– Ismét elismerték a Gyulán tanuló, legkiemelkedőbben teljesítő diákokat. A Gyulai Primissima Díjat idén a karácsonyis Szalai Donát érdemelte ki.
– Adj egy órát a hungarikumoknak! – címmel tartottak gasztrokurzust, valamint minikonferenciát péntek délután Gyulán, az Almásy-kastély Stefánia-szárnyában. Az esemény a pünkösdi hétvégén megtartott Gasztroséta program felvezetése volt.
– A 90 éves Kesztyűs Lajost köszöntötte kedden a város vezetése. Az ünnepelt szerint a hosszú élet titka a sportos életmód, heti 2-3 alkalommal ebben a korban is eljár úszni.