2024. július 23., kedd
FONTOS

Gyula Tv Híradó 2022. 06. 29.

Témák:

– Az őszi árpa betakarítása szinte 100 százalékban megtörtént Békés megyében, most már az őszi búzát aratják. A 3Témában Kozsuch Kornél, a Nemzeti Agrárgazdasági kamara nemrég megválasztott, megyei elnöke beszélt arról, a jövőben hogyan védekezhetünk hatékonyan az egyre gyakoribb aszály ellen.

– Egyre fontosabb szempont az egynyári növények kiválasztásánál, hogy jól bírják a klíma változását. A keddi, gyulai konferencia résztvevői nemcsak a városháza dísztermében tanácskoztak, hanem a közterületeken gyakorlati tapasztalatokat is szereztek.

– Pódiumbeszélgetést rendeztek hétfő délután, Gyulán, az Almásy-kastély Stefánia-szárnyának csemegetárában. Bauer Bence, a Magyar-Német Intézet vezetője elmondta, fontos figyelemmel kísérni azokat a történéseket, amelyek Németországban zajlanak, még akkor is, ha Magyarország egy egészen más politikai álláspontot képvisel.

– Súlyos problémákra bukkant egy szeghalmi kistermelő állattartó telepén és élelmiszer-előállító egységében a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal. A NÉBIH szakemberei 1700 kilogramm élelmiszert vontak ki a forgalomból.

Nézze meg ezt is:

Gyula Tv Híradó 2024. 07. 09.

Témák: – Július 15-én elkezdődik a már hagyományos Hetedhét Játékváros Gyulán. Kedden elkezdődtek az előkészületek …