2024. május 3., péntek
FONTOS

Fél évszázados jubileumra készül Banner Zoltán a várszínházban

Csütörtök este rendhagyó produkciót láthatnak a színházkedvelő nézők a Gyulai Várszínház kamaratermében.

Banner Zoltán 50 évvel ezelőtt, Petőfi Sándor születésének 150. évfordulójára készített előadóestjét mutatja be, Petőfi a hídon címmel. A darabot több mint 200 alkalommal vitték közönség elé hazánkban és a világ több országában országában, többek között Németországban, Svédországban, valamint Ausztráliában is.

Elek Tibor igazgató elmondta, pozitív fogadtatása volt az elmúlt héten bemutatott Apor Vilmos életét ismertető darabnak. Szombat este ismét egy közös bemutatót láthatnak a nézők a Kolozsvári Állami Magyar Színház és a Gyulai Várszínház koprodukciójaként, Ifjú barbárok címmel. A darab Bartók Béla és Kodály Zoltán barátságát eleveníti fel a Vecsei H. Miklós által írt szövegkönyv alapján, a kolozsvári színészek játékával, és ifj. Vidnyánszky Attila rendezésében.

A Gyulai Várszínház Shakespeare fesztiválja július 11-én hétfőn, a Rómeó és Júlia bábelőadással kezdődik, melyet a kamarateremben mutatnak majd be.

Nézze meg ezt is:

Adományokkal segítettek a vadászok

Hétfőn hiánypótló orvosi eszközök beszerzéséhez kapott segítséget a Békés Vármegyei Központi Kórház Gyemekosztálya. Az Országos …