2024. május 4., szombat
FONTOS

Táborozó diákok segítségével újulnak meg a padok a paradicsomi lakótelepen

Már harmadik alkalommal helyszíne Gyula a Ráday Mihály Város- és Faluvédő Szövetség ifjúsági táborának.

Az 1993 óta tartó nyári eseményen azok a fiatalok találkoznak, akik korábban részt vettek a szövetség pályázatán. Erre az ország bármely részéről jelentkezhettek a középiskolás, valamint az általános iskola felső tagozatos diákok. Ide képzőművészeti és írásos dolgozatokat vártak a szervezők. A munkákkal bemutathatták a fiatalok a saját lakóhelyük értékeit. A díjazottak nemcsak átveszik az oklevelet, hanem lehetőséget kapnak arra, hogy a szövetség költségén egy hétig az ország valamely pontján városvédő táborban vegyenek részt. Tóth Sándor Attila Erdélyből érkezett Gyulára.

A városvédő tábor az ideit megelőzve először 2006-ban, majd 2016-ban volt Gyulán. A táborban 8 és 12 óra között a települések közterületein szoktak munkát végezni a fiatalok. Idén a paradicsomi lakótelep padjait újítják fel. Először lecsiszolják, majd lefestik ezeket. Az idei táborban 20 fiatal vesz részt. A diákok az első két nap alatt összesen 35 padot újítottak fel.

Nézze meg ezt is:

Több épület felújítását jelentette be Soltész Miklós Gyulán

15 millió forintot biztosít a Kossuth téren található Szentháromság kápolna tornyának műemléki felújításához a Miniszterelnökség …