2024. április 28., vasárnap
FONTOS

Kisvonat és szálláshely is lenne a gyulai KoraParkban

A koraszülött gyermekek fejlesztésének biztosíthat majd fedett, fűthető teret az az épület, melyet itt építtetne fel a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány.

A Bodoky majorban, vagyis a Csabai út közelében található két és fél hektáron, remek adottságokkal bíró területen egy családi szabadidő- és fejlesztő központot szeretnének létrehozni, melyet KoraParknak neveznének. Ennek egyik fontos eleme lenne nemcsak a közösségi térként működő, központi épület, hanem azok a tervek szerint könnyű szerkezetes épületek is, melyek a jövőben akár szálláshelyként is funkcionálhatnak.

Abdulrahman Abdulrab Mohamed elmondta, szeretnék kihasználni a nagyszerű környezetben rejlő lehetőségeket, és nemcsak az Élővíz-csatorna áll az elképzelések fókuszában, hanem az itt található horgásztavat is rendbe tennék, és abban is gondolkodnak, hogy egy kisvonat szelje át a területet.

A KoraPark megvalósításával kapcsolatban Abdulrahman Abdulrab Mohamed kiemelte, mindenképpen fokozatosan, lépésről-lépésre szeretnék megvalósítani a terveket, ahogy tették azt korábban a koraszülött mentőautó beszerzése kapcsán.

Már benyújtottak egy pályázatot a terület bekerítésére, hamarosan játszóelemeket telepítenének, illetve a terület megközelíthetősége is egy olyan kérdés, melyet meg kell oldani a közeljövőben. Céljuk, hogy ne csak a Békés megyeieket szólítsa meg a KoraPark, hanem az ország minden területéről érkezzenek családok a fürdővárosba.

Nézze meg ezt is:

Szintézis: B. Jász Jolán képeiből nyílt tárlat a Kohán képtárban

  B. Jász Jolán Szintézis című kiállítását Bagyinszki Zoltán fotográfus nyitotta meg, aki a művész-tanárt …